Op dinsdag 1 oktober a.s. opent het WZA om 12.00 uur het Infoplein Digitale Zorg. Dit is een gezellige plaats in de centrale hal waar patiënten en medewerkers terecht kunnen met vragen over bijvoorbeeld MijnWZA of de BeterDichtbij-app. Ook kunnen zij op het Infoplein hulp krijgen bij het inloggen in MijnWZA of het installeren van de BeterDichtbij-app op hun telefoon.

Het WZA zet steeds meer stappen op het gebied van digitale zorg. “Het is te verwachten dat patiënten en medewerkers vragen hebben”, vertelt Saskia Carli, adviseur e-health in het WZA. “Wij vinden het van groot belang dat we deze vragen zo snel en helder mogelijk beantwoorden. Daarom hebben we het Infoplein Digitale Zorg opgericht. Dit is bedoeld om patiënten en medewerkers te helpen en te leren omgaan met de technologische ontwikkelingen in de zorg.”

Kom langs, bel of mail!

Het Infoplein Digitale Zorg bestaat uit een telefoonnummer (0592-32 55 44), een e-mailadres (digitalezorg@wza.nl) en een fysieke plaats in de centrale hal om alle vragen van patiënten en medewerkers op te vangen en te beantwoorden, om hulp te bieden bij technische problemen en om hen zo nodig door te sturen naar de juiste persoon. Langskomen kan op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur. Bellen kan op werkdagen van 12.30 tot 14.30 uur.

E-health steeds belangrijker

In de toekomst zal eHealth een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de gezondheidszorg en dus ook in het WZA. Zo heeft het ziekenhuis onlangs het online patiëntenportaal geïntroduceerd (MijnWZA). Daar kunnen patiënten in een beveiligde omgeving onderdelen van hun patiëntendossier inzien. Verder werkt het WZA met thuismonitoring voor hartpatiënten. Dit houdt in dat patiënten thuis hun bloeddruk, hartslag en gewicht meten en via een app doorgeven aan het ziekenhuis. Een derde ontwikkeling is de app BeterDichtbij, waarmee patiënten veilig kunnen appen met hun behandelend arts. Meerdere poliklinieken van het WZA werken inmiddels met de BeterDichtbij-app. Vanaf 1 januari 2020 zijn alle poliklinieken van het WZA via de BeterDichtbij-app te bereiken.

 

 

Programma opening Infoplein Digitale Zorg op 1 oktober 2019

Tussen 8:30 en 15:00 uur staat er in de centrale hal bij het Infoplein een mobiele baristabar die gratis verse koffie uitdeelt.

Om 12:00 uur is de feestelijke opening door voorzitter raad van bestuur Paul van der Wijk.

Om 12:15 uur een korte presentatie in het Infoplein over MijnWZA.

Vanaf 12:30 uur is het Infoplein officieel open.