Het is weer de tijd van het jaar dat iedereen een aanbod van zijn zorgverzekeraar krijgt. Wat doe ik met mijn zorgverzekering? Stap ik over of blijf ik? Welke verzekering past het beste bij mij? Aan het eind van het jaar moet u weer kiezen en dat kan best lastig zijn.

Ook als u niets aan de zorgverzekering wilt veranderen is het belangrijk het nieuwe aanbod van uw verzekeraar goed te bekijken. De zorgverzekeraar kan namelijk de vergoedingen en de premie aangepast hebben. 

Informatie halen in het WZA

Om u op weg te helpen staat er op 2 december een team van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in het WZA met de informatiestand 'Ik regel mijn zorg goed'.      

U kunt er terecht met vragen als: Wat valt onder de basisverzekering? Waarvoor kan ik een aanvullende verzekering afsluiten? Wat is precies eigen risico? 

De wereld van de zorgverzekeringen is ingewikkeld. Het team van VWS probeert het overzichtelijker voor u te maken. Zodat u straks een weloverwogen keuze kunt maken.

Website 'Ik regel mijn zorg goed'

Kent u de overheidssite www.Ikregelmijnzorggoed.nl? Daarop staat met alle informatie over het eventueel overstappen naar een andere zorgverzekering.

 

Datum 

Maandag 2 december 2019

Tijd

9.00 tot 17.00 uur (U kunt langskomen wanneer het u uitkomt.)

Plaats

Wilhelmina Ziekenhuis Assen, centrale hal