Tot onze spijt moeten we u meedelen dat deze avond niet doorgaat. Dit om mogelijke besmetting met het nieuwe coronavirus te voorkomen. Het is onze bedoeling om de avond later dit jaar (na de zomervakantie) opnieuw te organiseren. U moet zich daar dan wel weer voor opgeven. Houd de agenda op onze website in de gaten!

De bijnieren zijn kleine orgaantjes die boven de nieren liggen. Dat de bijnieren zo belangrijk zijn voor onze gezondheid, weten de meeste mensen niet. Als de bijnieren niet goed werken, kunt u allerlei klachten krijgen, zoals moeheid, een gevoel van niet fit zijn, gewichtsverlies of juist gewichtstoename. Het kan zelfs levensbedreigend zijn. Tijdens de bijeenkomst op maandag 16 maart kunt u van alles aan de weet komen over de werking van de bijnieren en de ziektes die u kunt krijgen als de bijnieren niet normaal functioneren.

Wist u bijvoorbeeld dat de bijnieren de hormonen cortisol en adrenaline produceren? Als de bijnieren te weinig cortisol aanmaken, reageert het lichaam bijvoorbeeld niet goed op stresssituaties. Daardoor kan iemand in shock of in coma raken en zelfs overlijden. Bij een teveel aan cortisol kunt u een te hoge bloeddruk krijgen, met het risico van hart- en vaataandoeningen. Soms is een bijnierziekte aangeboren, maar u kunt er ook op latere leeftijd last van krijgen. 

We besteden speciaal aandacht aan de ziekte van Addison, omdat deze bijnierziekte veel impact kan hebben op uw leven. Twee bijnierverpleegkundigen vertellen hoe ze patiënten met Addison begeleiden en er is het persoonlijke verhaal van iemand die zelf de ziekte van Addison heeft.

U bent van harte welkom!

Programma

Sprekers deze avond zijn:

  • Rob Gonera, internist-endocrinoloog
  • Marleen Vosjan, internist-endocrinoloog
  • Annemieke Stam, bijnierverpleegkundige
  • Ellen Vogt, bijnierverpleegkundige
  • een ervaringsdeskundige 

Tijd

Van 19.30 tot 21.30 uur (de zaal is open vanaf 19.00 uur)

Plaats

Vergaderzalen WZA 
Europaweg-Zuid 1

Kosten

Toegang is gratis

U KUNT ZICH NIET AANMELDEN