Om mogelijke besmetting met het coronavirus te voorkomen gaat deze avond niet door.
De avond is verplaatst naar woensdag 23 september 2020 in de Nieuwe Kolk. Het programma van de avond blijft gelijk.

Als u zich al hebt opgegeven ontvangt u hierover een mail. Als u zich nog wilt opgeven, dan is dat mogelijk via de aanmeldbutton. 

Avondje uit voor mantelzorgers 

Zorgt u intensief voor uw partner, ouders of kind of iemand anders om wie u geeft?
Dan willen we u van harte uitnodigen voor een avondje uit, speciaal voor mantelzorgers! 

'Mantelzorg is voor veel mensen een onmisbaar onderdeel van de dagelijkse zorg. Voor een mantelzorger kan het zwaar zijn', zegt Paul van der Wijk, voorzitter raad van bestuur. 'Mijn moeder heeft, samen met ons, jarenlang gezorgd voor mijn dementerende vader. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is om ook als mantelzorger aandacht te krijgen. Daarom bieden we u graag een avondje uit aan. Dat doen we op dinsdagavond 24 maart in De Nieuwe Kolk in Assen.' 

Een avondvullend programma!

In de grote zaal van DNK delen Mariska van Gennep en Sander de Hosson hun persoonlijke verhalen. Sander is onze longarts die openhartige columns schrijft over palliatieve zorg. Mariska was 49 toen haar man de diagnose ALS kreeg. Ze schreef het boek ‘ALS heb je niet alleen, balanceren tussen liefde en mantelzorg’.

Tussendoor kunt u genieten van de prachtige muziek van singer-songwriter Lisanne Spaander. Tot slot speelt Zorgcabaret ‘Groepscoach Thea Praatgraag’. Thea is een lekker maf mens dat overloopt van enthousiasme. Met haar heel eigen kijk op de dingen steekt zij de aanwezigen een hart onder de riem. Thea (Margreet de Ridder) is oud-verpleegkundige en actrice.

Informatiemarkt

Het WZA heeft voor deze avond gezocht naar verschillende mantelzorg-ondersteunende organisaties in Assen. Zij zijn deze avond met een stand aanwezig. U kunt van tevoren en tijdens de pauze rondkijken op de informatiemarkt. Bij de stands kunt u terecht met vragen over aanpassingen thuis, wet- en regelgeving, respijtzorg, mantelzorgwaardering, enzovoort.
Natuurlijk zorgen we ook voor een hapje en een drankje in de pauze. 

Hebt u er al zin in om te komen? 

U bent van harte welkom. De avond is een cadeautje voor mantelzorgers, dus gratis! En natuurlijk kunt u iemand meenemen! Het is wel noodzakelijk dat u zich aanmeldt, dit kan via de paarse button. 

Deze avond is georganiseerd door het WZA samen met het Netwerk Palliatieve zorg Drenthe Steenwijkerland. De avond is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Assen (preventiefonds) en provincie Drenthe.

 

Wanneer

Woensdag 23 september 2020

Tijd

19.30 - 22.00 uur

De informatiemarkt is open vanaf 18.45 uur.

Plaats

De Nieuwe Kolk (DNK) Assen
Weiersstraat 1
9401 ET Assen

Kosten

Deelname is gratis
U kunt zich aanmelden via deze button 

aanmeldbutton

Vragen

Als u vragen hebt kunt u bellen met een medewerker van het Infoplein WZA. Op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur, telefoonnummer (0592) 32 55 44.

 

illustratie Hoera voor de mantelzorger

 

© Suus van den Akker