Het WZA (Wilhelmina Ziekenhuis Assen) houdt op maandag 11 oktober een borstkankercafé bij grandcafé Zusjes de Boer in Assen. De bijeenkomst is ook digitaal te volgen.

Het borstkankercafé is een informatieve bijeenkomst voor iedereen die te maken heeft (gehad) met borstkanker. Door de coronamaatregelen konden geïnteresseerden de vorige editie alleen digitaal volgen. Dit is bij de editie van 11 oktober niet meer het geval. Behandelaars, ervaringsdeskundigen en patiënten kunnen elkaar dan weer in het echt ontmoeten bij grandcafé Zusjes de Boer aan de Markt in Assen. Daarnaast blijft het mogelijk om de bijeenkomst online te volgen.

“We zijn heel blij dat we iedereen de gelegenheid kunnen geven om weer deel te nemen aan het borstkankercafé. We weten dat het samenkomen met lotgenoten als zeer waardevol wordt ervaren. Het geeft herkenning en erkenning”, vertellen verpleegkundig specialist Judith Nijhuis en mammacareverpleegkundige Gerda Wiechers.

Uitwisselen
Tijdens het borstkankercafé kunnen lotgenoten met elkaar in gesprek en hun ervaringen uitwisselen. Daarnaast geven behandelaars en ervaringsdeskundigen informatie die is toegespitst op borstkankerpatiënten en hun naasten. Zo vertelt een verpleegkundig specialist over neuropathie (zenuwpijn) door chemotherapie. En geeft een diëtist een voorlichting over voeding bij kanker. Medewerkers van het WZA zijn aanwezig om zowel ter plekke als digitaal vragen te beantwoorden.

 

Terugkijken

Omdat er beperkt plek is, mogen bezoekers maximaal 1 persoon meenemen naar het borstkankercafé. De bijeenkomst is na afloop via een linkje ook nog terug te kijken. U kunt dit aanvragen door te mailen naar Judith.Nijhuis@wza.nl.

Meld je aan!

Wat: Borstkankercafé.

Voor wie: iedereen die met borstkanker te maken heeft (gehad).

Wanneer: maandag 11 oktober, 19.15 - 21.30 uur.

Waar: Grandcafé Zusjes de Boer, Markt 13 in Assen. De bijeenkomst is ook online te volgen. 

Aanmelden via: Judith.Nijhuis@wza.nl

Wilt u in uw aanmelding aangeven of u het Borstkankercafé wilt bezoeken of dat u de bijeenkomst digitaal wilt volgen?

Kunt u er op 11 oktober niet bij zijn? Meld u dan toch aan. U kunt dan na afloop alsnog het webinar bekijken.