Schildklier Organisatie Nederland (SON) biedt u in de Week van de Schildklier (25 - 29 mei) twee gratis webinars aan: over sporten als u een schildklierziekte hebt en over de rol van een schildklieraandoening bij gewichtsproblemen.

Woensdag 26 mei 11 – 12 uur ‘Bewegen en sporten met schildklierklachten’

Door sportarts Jessica Gal (ex-judoka; 4x Olympische spelen) en Lorraine McNab (sportfysiotherapeut en manueel therapeut). Regelmatig bewegen is goed voor iedereen. Maar als u (nog) niet goed bent ingesteld op schildkliermedicatie, is het vaak moeilijk om in beweging te komen of te blijven. Ook als u wel goed bent ingesteld, houdt u vaak klachten als spier- en gewrichtspijn.

Vrijdag 28 mei 11 – 12 uur ‘Gewicht: de rol van hormonen, de schildklier en verborgen dikmakers’.

Door prof. dr. Liesbeth van Rossum, internist-endocrinoloog en mede-oprichter van het Centrum Gezond Gewicht. Mensen met een schildklieraandoening hebben vaak problemen met hun gewicht. Ook als zij goed zijn ingesteld, blijkt afvallen vaak lastiger dan voor andere mensen. Tijdens het webinar komt ook de relatie met medicatie, stress en voeding aan bod.

Geïnteresseerd?

U kunt zich aanmelden voor de webinars via de website van Schildklier Organisatie Nederland. Hier vindt u ook informatie over andere activiteiten in de Week van de Schildklier.