Als u hartfalen hebt, kunt u met telebegeleiding ook vanuit huis contact houden met de zorgverleners in het ziekenhuis. U meet thuis uw bloeddruk, hartslag en gewicht. De uitslagen geeft u door via een speciale app. Als het nodig is, neemt een hartfalenverpleegkundige contact met u op. Op de Hartfalenpoli van het WZA is er sinds begin 2019 de mogelijkheid van telebegeleiding en de ervaringen zijn positief.

Bent u geïnteresseerd, maar digitaal nog niet zo handig? Of u vraagt zich misschien af of het echt wel veilig is? Het antwoord op deze en allerlei andere vragen kunt u krijgen op donderdag 25 februari om 16.00 uur bij het landelijke webinar Thuis meten met hartfalen – Je zorg dichtbij.

Aanmelden kan tot 25 februari via dit aanmeldformulier

Programma webinar

Er zijn vier sprekers tijdens het webinar. Erica Stoer, hartfalenverpleegkundige in het WZA, vertelt hoe begeleiding op afstand in z'n werk gaat. Verder vertellen twee mensen die zelf hartfalen hebben, over hun ervaringen en en cardioloog van het Spaarne Gasthuis is aanwezig. Gespreksleider is Anke Vervoord, directeur bij Harteraad.

Kijk voor meer informatie op Thuis meten met hartfalen. Je zorg dichtbij. - WebinarTV 

Thuis meten in het WZA

Erica Stoer is in 2019 genomineerd als Zorgheld vanwege haar initiatief om in het WZA patiënten de mogelijkheid te bieden van telebegeleiding. 'Op de Hartfalenpoli begeleiden mijn collega Rieanne Aardema en ik patiënten met de Luscii app. Inmiddels zo'n honderd patiënten. Mensen zijn enthousiast. Ze zeggen dat ze op deze manier een beter inzicht krijgen in hun gezondheid en dat het een veilig gevoel geeft. En als je minder vaak naar het ziekenhuis hoeft te komen voor controle omdat je zelf de metingen doet, scheelt dat natuurlijk tijd en reiskosten.'