Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd. Omdat het belangrijk is dat mensen met kanker en hun naasten ondanks corona de weg weten te vinden naar goede zorg en ondersteuning.

Allerlei zorgorganisaties in het land zetten, vooral online, hun deuren voor je open. Er zijn lezingen, je kunt vragen stellen aan deskundigen, praten met anderen die ook kanker hebben. Een greep uit het aanbod:
  • een mentale verwendag, met online workshops, ontspanningsmomenten, lotgenotencontact en nog veel meer.
  • een vraag- en antwoordwebinar: live vragen stellen aan artsen over kanker in coronatijd. Zoals: Loop ik extra risico als ik kanker heb gehad? Kun je je laten vaccineren als je onder behandeling bent? 
Iedereen die met kanker te maken heeft, is van harte welkom! Alle evenementen zijn natuurlijk gratis. Het meeste speelt zich af op 4 februari, maar ook in de dagen ervoor is er al een aanbod van leuke, interessante onderwerpen. Wil je weten wat er allemaal te doen is? Klik op Evenementen rondom Wereldkankerdag

Persoonlijke verhalen over kanker in coronatijd

Als je met kanker te maken krijgt, wordt alles opeens anders. Door corona kan het nog extra ingewikkeld worden. Bijvoorbeeld omdat je bang bent besmet te raken, of omdat er veel minder afleiding is dan anders. Ieder heeft zijn eigen ervaringen. Je kunt er meer over lezen in Persoonlijke verhalen over kanker in coronatijd

Meer informatie?

Kijk op www.wereldkankerdag.nl 

 

foto hartje wereldkankerdag