Allergieën bij jonge kinderen is een complex onderwerp, waar nog altijd veel misverstanden over bestaan. Wist u bijvoorbeeld dat het juist goed is om uw kind op jonge leeftijd al ei en pindakaas te geven? En weet u waarom een goede behandeling van eczeem kan helpen om te voorkomen dat uw kind een allergie ontwikkelt?

Kinderarts Jasper Broens en kinderverpleegkundige Renate Thijen van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) gaan dieper op deze vragen in tijdens de talkshow Dokter in de Zaal. Deze editie staat volledig in het teken van allergieën bij jonge kinderen. In Nederland heeft vier tot zes procent van de kinderen een voedselallergie. We kunnen de kans verkleinen dat iemand een voedselallergie krijgt op jonge leeftijd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het deels te voorkomen is dat iemand een pinda- of kippenei-allergie krijgt.

Deze informatieve avond is onderdeel van de talkshowserie Dokter in de Zaal, die DNK en het WZA samen organiseren. Tijdens zo’n talkshowavond vertelt een WZA-arts in heldere taal wat het betekent als jij of je naaste een bepaalde ziekte of aandoening krijgt. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Wat: Talkshow Dokter in de Zaal, over allergieën bij kinderen.

Waar: De Nieuwe Kolk in Assen. 

Wanneer: Dinsdag 14 maart om 20.00 uur. 

Tickets: een kaartje kost 2,50 euro per persoon en kunt u bestellen via de website van De Nieuwe Kolk.