We worden steeds ouder. Dat is op zich een mooie ontwikkeling. Maar als de jaren beginnen te tellen, neemt ook de kans toe dat we tegen problemen aanlopen met lichaam en geest. Dingen die we een leven lang vanzelfsprekend vonden, kunnen ineens een moeilijke opgave worden. Dat is lastig. Niet alleen voor degene die het overkomt, maar ook voor diens omgeving.

Deze editie van de talkshow Dokter in de Zaal staat in het teken van het omgaan met ouder worden. Wat verandert er allemaal als je ouder wordt? Hoe word je gelukkig oud? Maar ook: hoe ga je met elkaar in gesprek over moeilijke onderwerpen, zoals de vraag of het nog wel vertrouwd is dat je vader of moeder blijft autorijden? Geriaters Marieke Hartgerink en Mieke Dammer en gespecialiseerd verpleegkundige Nelleke van der Wetering van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) gaan dieper op deze vragen in. Deze talkshow is voor iedereen die oud is of het nog moet worden.

Deze informatieve avond is onderdeel van de talkshowserie Dokter in de Zaal, die DNK en het WZA samen organiseren. Tijdens zo’n talkshowavond vertelt een WZA-arts in heldere taal wat het betekent als jij of je naaste een bepaalde ziekte of aandoening krijgt. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Wat: Talkshow Dokter in de Zaal, over omgaan met ouder worden.

Waar: De Nieuwe Kolk in Assen. 

Wanneer: Woensdag 23 november om 19.30 uur. 

Tickets: een kaartje kost 2,50 euro per persoon en kunt u bestellen via de website van De Nieuwe Kolk.