We zijn blij u opnieuw te kunnen uitnodigen voor de publiekslezing prostaatkanker, georganiseerd door het Prostaatcentrum Noord Nederland (pcnn.nl). Vanwege corona kon deze lezing op 17 november jl. niet doorgaan. 

‘Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen ouder dan 45 jaar. Daarom vinden we het belangrijk om informatie te geven over prostaatkanker, het stellen van een tijdige diagnose en de behandelingsmogelijkheden’, aldus de coördinatoren van het PCNN, Janet Boertien (Treant) en Sisca van Renen-Bolier (UMCG).

Tijdens de publiekslezing komen onderwerpen aan bod zoals: Wanneer en waarom wordt er PSA geprikt? Hoe werkt de RALP (robot-geassisteerde verwijdering van de prostaat)? Wat zijn bestralingsmogelijkheden? Wat zijn nieuwe behandelingen bij uitgezaaide prostaatkanker?  

ProstaatKankerStichting, de patiëntenorganisatie voor mannen met prostaatkanker en hun naasten, is op deze avond aanwezig met een informatiestand over prostaatkanker.

Prostaatcentrum Noord Nederland is een samenwerkingsverband tussen Treant Zorggroep, UMCG, het Ommelander Ziekenhuis Groningen, de Saxenburgh Groep Hardenberg en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Alle patiënten die bij deze ziekenhuizen komen vanwege prostaatkanker, worden in het multidisciplinair overleg besproken om zo tot de beste behandeling voor de patiënt te komen.

Wat

Publiekslezing over prostaatkanker

Waar

Van der Valk Hotel Assen.
Balkenweg 1, 9405 CC Assen. 

Wanneer

Woensdag 13 april 2022, van 19.00 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 18.30 uur.

Aanmelden is niet meer mogelijk