Hooikoorts: veel volwassenen maar ook veel kinderen hebben last van een loopneus, tranende ogen en niesbuien. Kinderarts Jasper Broens en KNO-arts Ranny van Weissenbruch zien ze niet alleen in het voorjaar op hun spreekuur voorbijkomen. Zij vertellen in deze aflevering van Dokter in de Zaal over de impact en behandeling van hooikoortsklachten in verschillende levensfasen.

Zo komt aan bod wat hooikoorts te maken kan hebben met andere klachten zoals eczeem, astma en waarom het vaak misgaat met vrij verkrijgbare medicijnen. Ook komt de behandeling met immunotherapie aan bod.

Deze informatieve avond is onderdeel van de talkshowserie Dokter in de Zaal, die DNK en het WZA samen organiseren. Tijdens zo’n talkshowavond vertellen WZA-zorgverleners in heldere taal wat het betekent als jij of je naaste een bepaalde ziekte of aandoening krijgt. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Wat: Talkshow Dokter in de Zaal over hooikoorts

Waar: De Nieuwe Kolk in Assen. 

Wanneer: Dinsdag 5 maart 2024 om 20.00 uur

Tickets: een kaartje kost 8 euro per persoon en als u lid bent van de bibliotheek 4 euro. Kaarten kunt u bestellen via de website van De Nieuwe Kolk.

Dokter in de zaal dit seizoen

21 mei 2024: alles over huidkanker