Klachten als hoesten, kortademigheid en een piepende ademhaling krijgen al snel het stempel astma opgedrukt. Toch heeft niet iedereen met die symptomen astma, en andersom: er zijn ook mensen met deze klachten die niet weten dat ze astma hebben.

Longarts Nynke van der Veen en verpleegkundig specialist Mariëtte Scholma vertellen in deze aflevering van Dokter in de Zaal over het stellen van de diagnose astma en de verschillende soorten astma. Ook de nieuwe, persoonlijke manieren van behandelen komen aan bod. En hoe houd je de klachten goed onder controle en voorkom je dat je in een soort achtbaan belandt waarbij je soms heel veel en soms juist heel weinig klachten hebt?

Deze informatieve avond is onderdeel van de talkshowserie Dokter in de Zaal, die DNK en het WZA samen organiseren. Tijdens zo’n talkshowavond vertellen WZA-zorgverleners in heldere taal wat het betekent als jij of je naaste een bepaalde ziekte of aandoening krijgt. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Volgende maand bij Dokter in de Zaal: alles over bewegen en sporten bij hart- en vaatziekten.

Wat: Talkshow Dokter in de Zaal over astma.

Waar: De Nieuwe Kolk in Assen. 

Wanneer: Dinsdag 31 oktober 2023 om 20.00 uur. 

Tickets: een kaartje kost 8 euro per persoon en als u lid bent van de bibliotheek 4 euro. Kaarten kunt u bestellen via de website van De Nieuwe Kolk.

Dokter in de zaal dit seizoen

23 januari 2024: alles over bewegen en sporten bij hart- en vaatziekten

5 maart 2024: alles over hooikoorts

21 mei 2024: alles over huidkanker