Bewegen is belangrijk, maar is bewegen altijd goed? Kun je door te sporten hartklachten voorkomen? En kun je sporten als je hartpatiënt bent? Als het om sporten of bewegen en het hart gaat, hebben mensen vaak heel veel vragen, weten cardioloog Jesse Jongman en fysiotherapeut Agnieta de Bruin uit ervaring. Zij vertellen in deze aflevering van Dokter in de Zaal over sporten en bewegen bij hart- en vaatziekten.

Ze onderbouwen de feiten en weerleggen de hardnekkige fabels. Ze vertellen of bewegen voor iedereen goed is en of je ook teveel kunt sporten. Ook plotselinge hartstilstand tijdens het sporten komt aan bod.

Deze informatieve avond is onderdeel van de talkshowserie Dokter in de Zaal, die DNK en het WZA samen organiseren. Tijdens zo’n talkshowavond vertellen WZA-zorgverleners in heldere taal wat het betekent als jij of je naaste een bepaalde ziekte of aandoening krijgt. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Wat: Talkshow Dokter in de Zaal over bewegen en sporten bij hart- en vaatziekten

Waar: De Nieuwe Kolk in Assen. 

Wanneer: Dinsdag 23 januari 2024 om 20.00 uur. 

Tickets: een kaartje kost 8 euro per persoon en als u lid bent van de bibliotheek 4 euro. Kaarten kunt u bestellen via de website van De Nieuwe Kolk.

Dokter in de zaal dit seizoen

5 maart 2024: alles over hooikoorts

21 mei 2024: alles over huidkanker