De schildklier is een klein orgaan met een grote invloed. Het wordt niet voor niets ook wel de motor van het menselijk lichaam genoemd. Deze vlindervormige klier zit in de hals en maakt hormonen aan die allerlei processen in het lichaam aansturen.

Als de schildklier genoeg hormonen aanmaakt, dan merk je hier niks van. Maar als de schildklier te veel of te weinig hormonen aanmaakt, kan dat het lichaam flink in de war schoppen. Het kan zorgen voor vermoeidheid en hartkloppingen, maar bijvoorbeeld ook voor psychische klachten.

Tijdens deze editie van Dokter in de Zaal gaan internisten Marleen Vosjan en Rob Gonera van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen dieper in op de werking van de schildklier. Ze vertellen wat er gebeurt als de schildklier te snel of te langzaam werkt en leggen uit hoe ze dit kunnen behandelen.

Deze informatieve avond is onderdeel van de talkshowserie Dokter in de Zaal, die DNK en het WZA samen organiseren. Tijdens zo’n talkshowavond vertellen WZA-artsen in heldere taal over hun vak. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Wat: Talkshow Dokter in de Zaal, over de schildklier.

Waar: De Nieuwe Kolk in Assen. 

Wanneer: Woensdag 24 mei om 20.00 uur. 

Tickets: een kaartje kost 2,50 euro per persoon en kunt u bestellen via de website van De Nieuwe Kolk.