Veel mensen denken bij de ziekte dementie aan het vergeten van dingen. Toch gebeurt het ons allemaal wel eens dat we niet meer weten waar de huissleutel ligt. Of dat we niet meer op een bepaald woord kunnen komen. Meestal is er dan sprake van gewone vergeetachtigheid. Maar wanneer kan vergeetachtigheid erop wijzen dat iemand dementie heeft?

In deze editie van Dokter in de Zaal gaan neuroloog Annelies Bollen en klinisch neuropsycholoog Alex Knipping van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen dieper op deze vraag in. Ze vertellen wanneer wordt gesproken van dementie en wat de oorzaken hiervan zijn. Ook leggen ze uit wat het betekent als je dementie hebt en hoe je er samen met je omgeving mee om kunt gaan.

Deze informatieve avond is onderdeel van de talkshowserie Dokter in de Zaal, die DNK en het WZA samen organiseren. Tijdens zo’n talkshowavond vertellen WZA-zorgverleners in heldere taal wat het betekent als jij of je naaste een bepaalde ziekte of aandoening krijgt. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Wat: Talkshow Dokter in de Zaal, over dementie.

Waar: De Nieuwe Kolk in Assen. 

Wanneer: Dinsdag 12 september 2023 om 20.00 uur. 

Tickets: een kaartje kost 8 euro per persoon en als u lid bent van de bibliotheek 4 euro. Kaarten kunt u bestellen via de website van De Nieuwe Kolk.

Dokter in de zaal dit seizoen

31 oktober: alles over astma

23 januari 2024: alles over bewegen en sporten bij hart- en vaatziekten

5 maart 2024: alles over hooikoorts

21 mei 2024: alles over huidkanker