De anesthesioloog is de arts die ervoor zorgt dat iemand de juiste verdoving en pijnstilling krijgt rond een operatie, behandeling of onderzoek. Dankzij hen voelt de patiënt geen of minder pijn. Toch zijn sommige mensen wat huiverig voor het werk van een anesthesioloog. Ze zijn bijvoorbeeld bang voor een narcose of zien erg op tegen het krijgen een ruggenprik. Ook al zijn deze vormen van verdoving juist erg veilig.

In deze editie van Dokter in de Zaal vertellen anesthesiologen Cees Willems en Bas Brand van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen meer over de verschillende vormen van verdoving en hoe je na een operatie de pijn kan bestrijden. Ze gaan dieper in op de misverstanden die er over hun werk bestaan. En ze leggen uit hoe hun werk het herstel van een patiënt kan bevorderen.

Deze informatieve avond is onderdeel van de talkshowserie Dokter in de Zaal, die DNK en het WZA samen organiseren. Tijdens zo’n talkshowavond vertellen WZA-artsen in heldere taal over hun vak. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

 

Wat: Talkshow Dokter in de Zaal, over verdoving en pijnbestrijding.

Waar: De Nieuwe Kolk in Assen. 

Wanneer: Dinsdag 14 maart om 20.00 uur. 

Tickets: een kaartje kost 2,50 euro per persoon en kunt u bestellen via de website van De Nieuwe Kolk.