Maandagavond 13 november organiseert Prostaatcentrum Noord-Nederland (PCNN) een publiekslezing over prostaatkanker. Deze lezing vindt plaats in het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG).

Uroloog Brechtje Landman en internist-medisch oncoloog Rob van den Brom van het OZG leveren een bijdrage aan deze avond. Brechtje Landman: “Bij de behandeling van prostaatkanker werken we tegenwoordig met veel verschillende zorgverleners samen. En dit gaat niet alleen over de medische kant. We proberen ook zoveel mogelijk rekening te houden met de psychische en sociale gevolgen die de diagnose prostaatkanker met zich mee kan brengen.”

Het WZA is net als het OZG onderdeel van het Prostaatcentrum Noord-Nederland (PCNN), dat de samenwerking tussen de ziekenhuizen in de regio heeft verbeterd. Bij elke patiënt individueel wordt gekeken wat de beste behandeling is. We kunnen een groot deel van de nacontroles in ons ziekenhuis aanbieden, zodat de zorg zoveel mogelijk dicht bij huis blijft.

Voor wie is de Publiekslezing interessant?

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Deze diagnose werd in 2022 in Nederland bijna 15.000 keer gesteld. Iedereen kent wel iemand die prostaatkanker heeft meegemaakt. Deze avond is voor iedereen die graag wil weten wat er tegenwoordig mogelijk is om deze ziekte te behandelen. Let op: aanmelden is verplicht! 


Kijk voor meer informatie over het programma en aanmelden op de website van het OZG: https://www.ommelanderziekenhuis.nl/over-ons/agenda/Publiekslezing-Prostaatkanker/

Kijk voor meer informatie over prostaatkanker op de website van het PCNN: https://prostaatcentrumnoordnederland.nl/