Dinsdagavond 16 oktober is de eerste baby geboren in de nieuwe, mobiele verloskamer van het WZA. Het meisje, Elena, kwam even voor middernacht ter wereld.

“Het was eigenlijk de bedoeling om thuis te bevallen”, vertelt moeder Larissa. “Maar op het laatste moment moest ik toch naar het ziekenhuis. Ik had op Facebook gelezen dat het WZA een nieuwe verloskamer heeft maar ik had niet gedacht dat ik er zelf zou komen te liggen!” Ondanks de hectiek van het moment, is ze heel tevreden hoe de bevalling is verlopen. “De zorg en de hulp die ik kreeg waren helemaal prima, het was gewoon goed hier.”

Ouder- en Kindcentrum

Ook gynaecoloog Annemarieke Koops van het WZA is blij met deze tijdelijke oplossing. “De kamer is veel ruimer dan een normale verloskamer en van alle gemakken voorzien. Zo is er zelfs een reanimatietafel aanwezig, zodat we de baby als dat nodig is direct bij de moeder op de kamer kunnen nakijken.”
Het WZA heeft gevorderde plannen om een Ouder- en Kindcentrum te bouwen. Als de aanbesteding voorspoedig verloopt kan de bouw eind voorjaar 2019 beginnen. Het verloskundig blok komt daarbij als eerste aan de beurt. Aan het ontwerp is de mogelijkheid van een vierde verloskamer toegevoegd.

Feliciteren

Lid raad van bestuur Suzanne Kruizinga (op de foto met baby Elena op de arm) kwam de kersverse ouders woensdag feliciteren met de geboorte van hun eerste kindje, en bracht cadeautjes en bloemen mee.

Maandag 15 oktober werd de vierde verloskamer van het WZA officieel geopend, in reactie op de sluiting van de afdelingen klinische verloskunde in Hoogeveen en Stadskanaal. De dag ervoor konden geïnteresseerden de verloskamer tijdens een open huis alvast bekijken.

 

eerste baby in nieuwe verloskamer