Vanaf maandag 5 november 2018 gaat de afdeling Radiologie verbouwen. Dat heeft alles te maken met de komst van een tweede CT-scanner. Om deze onderdak te geven, moet eerst elders in het gebouw ruimte gemaakt worden. Gedurende drie maanden vinden nucleair geneeskundige onderzoeken daarom niet in het WZA plaats, maar in Hoogeveen of Emmen bij de collega's van Treant Zorggroep. Een mooie samenwerking!


Maandag 5 november starten de werkzaamheden op Nucleaire geneeskunde. De ergometrie-/inspanningsruimte en het Dexa-apparaat voor botdichtheidsmetingen worden verplaatst naar een bestaande behandelkamer van de afdeling Radiologie. De gammacamera (nucleair geneeskundig onderzoek) wordt tijdelijk opgeslagen. Patiënten gaan de komende drie maanden voor nucleair geneeskundig onderzoek naar Treant Zorggroep.

Goede afspraken met Treant

“De collega’s van Treant hebben ons met open armen ontvangen”, zegt afdelingshoofd Radiologie Janet Owen. “We hebben veel overlegd over de werkprocessen en goede afspraken kunnen maken. Onze patiënten gaan naar Emmen of Hoogeveen. Alleen het onderzoek vindt plaats bij Treant, de rest van de behandeling is en blijft gewoon in het WZA. Ook de beelden die ze in Treant maken, worden direct naar ons gestuurd. Daar merkt de patiënt verder niets van.”

Voordelen nieuwe locatie CT-scanners

Eind december nemen we de nieuwe CT-scanner in gebruik en wordt ook de eerste, bestaande CT verhuisd naar de nieuwe kamers. “De nieuwe locatie heeft voordelen”, vertelt Janet Owen. “Ten eerste komen de CT-scanners  dichter bij Spoedeisende Hulp. Daarmee voldoet het WZA beter aan de landelijke richtlijn. De scanners staan dichter bij de lift en dit betekent een korte vervoerroute voor de klinische patiënten. Doordat beide CT-scanners naast elkaar staan, werken we daarnaast efficiënter.”

Klaar voor de toekomst

Begin 2019 wordt de oude CT-ruimte omgebouwd tot ruimte voor de gammacamera. Daarna kan in februari de gammacamera weer in gebruik genomen worden en hoeven patiënten niet langer naar Treant voor nucleair geneeskundig onderzoek. De afdeling Radiologie is klaar voor de toekomst!