Met een ferme ruk aan het doek onthulde neuroloog Werner Boekestein de geheel vernieuwde afdeling Klinische Neurofysiologie en het Vaatlab (KNF/Vaatlab). Met als kers op de taart: het armen- en benenbad.

Sinds de bouw van het huidige WZA in 1990 was de afdeling niet gemoderniseerd. Om goede en veilige zorg te kunnen blijven leveren, was een verbouwing nodig. Daarmee konden tegelijkertijd veranderingen worden aangebracht die het voor zowel de patiënten als medewerkers van het WZA comfortabeler maken.

Meer rust en ruimte
Een grote verandering is het splitsen van de patiëntengang en de gang voor de zorgverleners. Dat geeft veel meer rust voor de patiënt. Daarnaast zijn de ruimtes zo ingericht, dat er veel efficiënter gewerkt kan worden. Een aantal ruimtes heeft twee in- of uitgangen en de onderzoeken die eerst wegens ruimtegebrek in één kamer moesten plaatsvinden, kunnen nu in gescheiden kamers plaatsvinden.

Kers op de taart
Het slaaponderzoek heeft een plek gevonden in de meest rustige ruimte. De kers op de taart is het armen- en benenbad, een mooie verbetering voor de patiënt. Hiermee kunnen armen en benen worden opgewarmd zodat het zenuw- en spieronderzoek betrouwbaar kan worden verricht. Het KNF/Vaatlab is te vinden in poli 19.

KNF-vaatlaborant André Dunker bij het nieuwe armen- en benenbad.

KNF-vaatlaborant André Dunker bij het nieuwe armen- en benenbad.