Donderdag 26 september a.s. organiseert het WZA een informatiemarkt in de centrale hal met kraampjes van bedrijven en organisaties die zich bezighouden met vernieuwing in de zorg. Ook het WZA zelf maakt overigens mooie stappen op het gebied van digitale zorg.

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, ook in de zorg. Automatiseren, digitaliseren, e-health – bijna te veel om bij te houden. Tijdens de informatiemarkt in het WZA op donderdag 26 september laten we u inspirerende en mooie voorbeelden zien van vernieuwingen in de zorg. U ziet op deze markt in het WZA juist níét alleen de technologische oplossingen, maar ook voorbeelden van samenwerkingen waarmee we de zorg aan onze patiënt slimmer en beter kunnen maken. Dit is nodig om ook in de toekomst de zorg te leveren die de patiënt verdient.

MijnWZA

Het WZA heeft in zijn meerjarenstrategie vijf belangrijke pijlers voor de toekomst opgenomen en e-health is daar één van. Zo heeft het WZA onlangs het online patiëntenportaal geïntroduceerd (MijnWZA) waarmee patiënten in een beveiligde omgeving onderdelen van hun patiëntendossier kunnen inzien. Bijvoorbeeld afspraken die zij in het ziekenhuis hebben (gehad), de uitslagen van onderzoeken en brieven aan hun huisarts. In 2019 werkt het WZA aan allerlei extra mogelijkheden van MijnWZA, zoals digitaal vragen stellen aan de eigen arts (e-consult), online informatie ontvangen over een onderzoek of behandeling en een vragenlijst invullen, voorafgaand aan een afspraak op de polikliniek.

Thuismonitoring en digitale communicatie

Verder werkt het WZA met thuismonitoring voor hartpatiënten. Dit houdt in dat patiënten thuis hun bloeddruk, hartslag en gewicht meten en via een app doorgeven aan het ziekenhuis. Dit is mogelijk voor patiënten met chronisch hartfalen, maar ook voor patiënten die recent zijn opgenomen in het ziekenhuis met hartklachten. Een derde ontwikkeling is de app BeterDichtbij, waarmee patiënten veilig kunnen appen met hun behandelend arts. Meerdere poliklinieken van het WZA werken inmiddels met de BeterDichtbij-app. Vanaf 1 januari 2020 zijn alle poliklinieken van het WZA via de BeterDichtbij-app te bereiken.

Infoplein Digitale Zorg

Op 1 oktober a.s. wordt om 12:00 uur in het WZA het Infoplein Digitale Zorg geopend. Patiënten en bezoekers kunnen daar terecht met vragen over bijvoorbeeld MijnWZA of de BeterDichtbij app. Ook kunnen zij op het Infoplein hulp krijgen bij het inloggen in MijnWZA of het installeren van de BeterDichtbij-app op hun telefoon.

Wat

Inspiratiemarkt Vernieuwingen in de zorg

Plaats

Wilhelmina Ziekenhuis Assen, centrale hal

Datum en tijd

Donderdag 26 september 2019 van 10.00 tot 17.00 uur

Kosten

De toegang is gratis en u kunt binnenlopen wanneer u wilt.

Meer lezen?

https://www.wza.nl/patiënt/digitale-zorg-in-het-wza/

 

afbeelding Vernieuwing in de zorg