Wat betaalt u in 2020 voor de zorg in het WZA? We zijn druk in gesprek met alle zorgverzekeraars om voor elkaar te krijgen dat u ook het komende jaar de basiszorg in het WZA vergoed krijgt. Inmiddels hebben we een contract met Menzis en Eno (VRZ/Multizorg), en zijn de contracten met CZ en Zilveren Kruis zo goed als rond. 

Met een polis van Menzis, Eno of CZ en met bijna alle Zilveren Kruis-polissen krijgt u in het nieuwe jaar vrijwel zeker 100% van de basiszorg vergoed. Als u een budgetpolis of selectieve polis hebt van Zilveren Kruis, betaalt u, net als dit jaar, ongeveer een kwart van de basiszorgkosten zelf.

In onderhandeling met VGZ
Met VGZ (met merken als Bewuzt, Univé, Zekur en VGZ) zijn we nog in onderhandeling. Als u een van deze zorgverzekeringen hebt, kunt u in ieder geval voorlopig bij het WZA terecht. Zolang de onderhandelingen lopen, vergoedt VGZ uw behandeling. Hebt u een naturapolis? Dan kan het zijn dat u later in het jaar van VGZ naar een ander ziekenhuis moet, als u voor dezelfde behandeling ook bij een ander  ziekenhuis in uw regio terecht kunt. Hebt u een restitutiepolis? Dan kunt u altijd bij het WZA terecht.

De komende tijd gaan we hard aan de slag om tot afspraken te komen met de zorgverzekeraars waar nu nog geen (volledig) contract mee is. We houden u op de hoogte! Op de pagina 'Tarieven en vergoedingen' kunt u het verloop van de onderhandelingen volgen.   

Zelf betalen met een budgetpolis of selectieve polis van Zilveren Kruis

  • ZieZo Selectief Polis
  • Zilveren Kruis Basis Budget
  • Zilveren Kruis Internetbasis budget
  • Zilveren Kruis Basis Budget (ABN)
  • Zilveren Kruis Basis Budget (Rabobank)
  • Principe Polis Budget

Met een polis uit dit rijtje kunt in het WZA voor hoge kosten komen te staan! 

Welke zorgverzekering past bij u?

Wilt u misschien overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Tot en met 31 december kunt u uw huidige zorgverzekering stopzetten. Het afsluiten van een nieuwe verzekering kan tot en met 31 januari. Als u wilt weten wat de verschillende zorgverzekeringen u te bieden hebben, kijk dan 'ns op: