Het WZA doet zijn uiterste best om het nieuwe coronavirus buiten de deur te houden. Dit heeft nu ook gevolgen voor de bezoekregeling. Mensen mogen niet meer op bezoek komen bij een patiënt in WZA als zij hoesten of verkouden zijn of koorts hebben of uit een besmet gebied komen. Deze maatregel geldt zolang als nodig is.

Alle maatregelen vindt u op www.wza.nl/corona.

Kinderen mogen alleen bezoek krijgen van hun ouders, zolang die ouders geen van bovengenoemde klachten hebben. Voorzitter raad van bestuur, Paul van der Wijk: “We realiseren ons dat dit een heftig besluit is. We zetten met z’n allen alles op alles om het nieuwe coronavirus buiten de deur te houden. We hopen op ieders begrip en medewerking.”

Patiënten

Ook voor patiënten die binnenkort een afspraak in het WZA hebben of opgenomen worden, gelden tijdelijk andere regels. Mensen die koorts hebben (een temperatuur hoger dan 38 graden) of hoesten, verkouden zijn en/of kortademig zijn, moeten voor hun komst telefonisch contact opnemen met de afdeling waar ze een afspraak mee hebben. Die bekijkt of de afspraak of opname door kan gaan. “Wie een afspraak heeft of opgenomen gaat worden en géén klachten heeft zoals hierboven genoemd zijn, die kan gewoon naar het WZA komen.”

Bijeenkomsten

Bijeenkomsten in het WZA gaan voorlopig niet door.

Geen handen schudden

Vorige week heeft het WZA al besloten geen handen meer te schudden. Alle maatregelen helpen mee om te voorkomen dat het coronavirus zich kan verspreiden.

 

 

Meer weten?

Meer over het coronavirus en hoe het WZA hiermee omgaat, staat op een speciale themapagina: https://www.wza.nl/corona.