Vanaf 1 oktober wordt de medische begeleiding van De Corona Check app aangeboden door medische teams vanuit drie in plaats van zeven ziekenhuizen. De begeleiding verandert niet. Gebruikt u de app via het WZA, dan komt de begeleiding voortaan alleen vanuit het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis.

Er zijn twee redenen waarom hiervoor is gekozen. Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laagdrempelig laten testen op corona en de app is verder verfijnd. Daardoor is begeleiding vanuit het medisch team minder vaak nodig.

130.000 mensen ondersteund

De Corona Check app werd in maart ontwikkeld door OLVG en Luscii om op afstand hulp te bieden aan mensen die zich zorgen maakten over mogelijke coronaklachten. Als snel sloten ook het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, UMC Utrecht, het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, het Jeroen Bosch Ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis en het Spaarne Gasthuis zich aan. Ondersteund door technologie in de app beoordeelden medisch teams in deze zeven ziekenhuizen de doorgegeven klachten. Zo nodig werd telefonisch contact opgenomen met gebruikers van de app.
Tijdens de eerste maanden van de coronacrisis is deze vorm van digitale begeleiding thuis van grote waarde geweest voor veel mensen in Nederland. Ook hielp het de zorg, die overbelast dreigde te raken, te ontlasten. Met de app zijn in totaal meer dan 130.000 mensen actief ondersteund.

Doorontwikkeling

De Corona Check app is aangepast aan het huidige testbeleid in Nederland. OLVG, UMC Utrecht, het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en Luscii werken momenteel aan de doorontwikkeling van de app, voor optimale begeleiding en zorg bij een mogelijke tweede coronagolf. De drie ziekenhuizen vormen vanaf 1 oktober de medische regiecentra achter de app: OLVG voor het westen van Nederland, UMC Utrecht voor het midden van Nederland en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis voor het oosten van het land. De drie ziekenhuizen nemen per 1 oktober de dienstverlening van de overige eerder betrokken ziekenhuizen over.

Toestemming

Alle gebruikers van De Corona Check hebben een bericht ontvangen over de aanpassing van de dienst. Gebruikt u de app via het WZA? Dan kunt u dit blijven doen als u toestemming geeft voor het overdragen van uw gegevens naar het medisch team van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen.

Kijk voor meer informatie over De Corona Check op decoronacheck.nl