Het zit in koekjes, ijs, sausjes en nog veel meer etenswaren: kippeneiwit en pinda’s. Voedingsstoffen waar veel kinderen
allergisch voor zijn. Vier tot zes procent van de Nederlandse kinderen heeft last van een aangetoonde voedselallergie. In de Gezondheidswijzer van deze maand leest u er alles over.

Uit onderzoek blijkt dat een pinda- of kippenei-allergie voor een groot deel te voorkomen is, zegt WZA-kinderarts Stijntje van Dam. Hoe? Door baby’s al heel jong pindakaas en kippenei te geven. ‘Vroegintroductie’ heet dat met een mooi woord.

In deze Gezondheidswijzer staan ook de meest voorkomende allergische reacties en meer informatie over onze allergiepoli.

Let ook op de belangrijke mededeling: eind mei is er tijdelijk een andere hoofdingang.

De Gezondheidswijzer staat elke laatste dinsdag van de maand in de Asser Courant. Klik hier om de Gezondheidswijzer op te halen (pdf, 424 kb) of klik op het plaatje hiernaast.