Alle Noordelijke ziekenhuizen bereiden zich voor op een toename van instroom van Covid-patiënten. Ook in het WZA maken we extra ruimte vrij op onze verpleegafdelingen en de Intensive Care. We doen ons uiterste best om zo veel mogelijk geplande operaties wél door te laten gaan.

In heel Nederland, ook in het Noorden, zien we een behoorlijke stijging van de Covid-besmettingen. Het aantal coronapatiënten is bijna verdubbeld ten opzichte van een week geleden. Hierdoor neemt de vraag naar acute zorg en opnames sterk toe. 

Geplande operaties

In deze situatie is het helaas onvermijdelijk dat we sommige geplande operaties moeten afzeggen. Samen met onze artsen en verpleegkundigen bekijken we de mogelijkheden van dag tot dag en maken we een zorgvuldige afweging. We doen wat we kunnen. Als een operatie toch wordt afgezegd nemen we zo snel mogelijk contact op met de patiënt. Patiënten hoeven hier niet zelf achteraan te bellen. Als u niets hoort, gaat de operatie gewoon door.

Spoedoperaties

In het WZA gaan spoed- en semi-spoedoperaties altijd door. Dit zijn operaties die zo dringend zijn dat ze niet kunnen worden uitgesteld. Ook operaties bij patiënten met kanker en operaties bij kinderen gaan door.
Kleine chirurgische ingrepen die poliklinisch gedaan kunnen worden, gaan ook gewoon door. Bij deze ingrepen gaat u dezelfde dag weer naar huis.

Dringende oproep: houd u aan de maatregelen!

In het ziekenhuis doen we wat we moeten doen. We helpen iedereen die dat dringend nodig heeft. Daar kunt u op rekenen. Maar wij hebben u hierbij nodig. We vragen dan ook iedereen om ons te helpen om het besmettingscijfer weer omlaag te krijgen en samen de winter door te komen. Houd u aan de coronamaatregelen:

  • blijf thuis bij klachten en laat u testen,
  • houd anderhalve meter afstand,
  • draag een mondkapje waar dat gevraagd wordt en
  • blijf de handen wassen.

Tot slot: haal een vaccinatie tegen corona. Vaccineren helpt echt! De grote meerderheid van de patiënten die nu zijn opgenomen met Covid-19 zijn niet gevaccineerd. Vaccineren kan desgewenst zonder afspraak (zie de website van de regionale GGD).

 

 

Foto overzichtspagina: (c) Sake Elzinga

 

Naar het WZA?

  • Hebt u een afspraak in het ziekenhuis? Kom zoveel mogelijk alleen en kom niet te vroeg.
  • Wilt u op bezoek bij een patiënt op een van de verpleegafdelingen? Let op: niet meer dan 1 bezoeker per keer van 16 jaar of ouder! Maak een afspraak met de online bezoekplanner.