‘’Ga maar, hoor!”, zegt Leo van Doorn als de prik eraan komt. Hij is IC-verpleegkundige en kreeg als eerste WZA-medewerker het coronavaccin toegediend. Na de prik klinkt er luid applaus. ‘‘Nou jullie!”, zegt Leo tegen de aanwezigen. “Ik zie het vaccin als de kroon op het werk in de strijd tegen het coronavirus. Hopelijk is het ook het slotstuk.”

De vaccinaties tegen het coronavirus zijn in Nederland officieel begonnen. Vanmorgen beet verpleeghuismedewerkster Sanna Elkadiri in Boxtel de landelijke spits af. In het WZA begonnen de vaccinaties om 15.00 uur. Ook de komende dagen zal er doorlopend gevaccineerd worden. Eerst krijgen de medewerkers van de IC, de SEH en de corona-afdeling de vaccinatie aangeboden. Ook ambulancepersoneel is in deze eerste ronde aan de beurt.
Uit een peiling onder alle WZA-medewerkers blijkt dat 89% zich zeker of zeer waarschijnlijk laat inenten.

Naast het WZA werd ook in het UMCG in Groningen en het MCL in Leeuwarden gestart met prikken. Voor deze drie ziekenhuizen is gekozen omdat daar ook medewerkers van de drie ambulancediensten in het Noorden een inenting kunnen krijgen.

De komende dagen kunnen er 214 medewerkers van het WZA gevaccineerd worden en 255 ambulancemedewerkers. Per uur kunnen ongeveer 20 mensen geprikt worden. Of een medewerker gebruikt maakt van het aanbod zich te laten vaccineren is een persoonlijke keuze. Vaccineren gebeurt vrijwillig.