Nu de overheid de coronaregels versoepelt, verruimen wij ook onze bezoekregeling. Vanaf vrijdag 18 juni zijn er op de algemene verpleegafdelingen dagelijks weer twee bezoekmomenten, namelijk van 15.30 uur tot 17.00 uur én van 18.30 uur tot 20.00 uur. Op beide bezoektijden mag de patiënt (maximaal) twee personen tegelijk ontvangen. Het afgelopen jaar was er slechts één bezoekmoment per dag, waarop dan één persoon mocht komen.

Omdat we nog steeds uiterst voorzichtig zijn, gelden er nog wel verscherpte bezoekregels om het coronavirus buiten de deur te houden: 

  • U mag niet op bezoek komen als u klachten hebt die (misschien) met het coronavirus te maken hebben. Een uitzondering geldt voor partners bij bevallingen en naasten bij sterfgevallen. Er worden dan passende maatregelen getroffen, zoals het aanbieden van beschermende middelen.
  • Patiënten mogen per keer twee bezoekers ontvangen. Ook kinderen tellen mee als bezoek.
  • Bezoekers zijn verplicht om in het ziekenhuis een mondkapje te dragen. Ook tijdens het bezoek blijft het mondkapje op!
  • Was/definfecteer bij binnenkomst en vertrek uw handen.
  • Houd 1,5 meter afstand. Op een kamer met meerdere bedden neemt u plaats aan de kant van het raam of de muur. U kunt niet tussen de bedden in zitten, dat is te dichtbij.
  • Ga zo veel mogelijk met de patiënt naar verpleegpleinen, restaurant (buiten of binnen) en buiten wandelen (u kunt een rolstoel lenen), als de conditie van de patiënt dit toelaat.
  • Het is belangrijk dat u na uw bezoek het ziekenhuis weer zo snel mogelijk verlaat. Ga niet ook nog bij andere patiënten op bezoek en neem de kortste route naar de uitgang.

Bezoekplanner

Om ervoor te zorgen dat er niet meer dan twee personen tegelijk bij een patiënt op bezoek komen, maken we gebruik van de digitale bezoekplanner. Met de bezoekplanner kunt u een tijdstip reserveren. Als er al bezoek is, ziet u dat meteen en kunt u een ander moment uitkiezen. Als u het moeilijk vindt een afspraak te maken met de planner, kunt u bellen naar de afdeling waar u op bezoek wilt. Vier specialistische verpleegafdelingen (zoals de Intensive Care en de Hartbewaking) hebben afwijkende bezoektijden, voor deze afdelingen kunt u uw bezoek niet vooraf plannen.

Bedank voor uw medewerking en een gezellig bezoek gewenst!

 

bezoek foto

Meer lezen

Lees hier meer over de coronaregels in het WZA.

Een veilig ziekenhuis, daar zorgen we samen voor!