De buitenwereld gaat steeds meer 'open'. Ook in het WZA versoepelen wij onze coronamaatregelen iets. Toch blijft de situatie in het ziekenhuis gevoelig. We hebben te maken met kwetsbare patiënten en er is nog steeds veel uitval onder onze medewerkers.

Het advies voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers blijft om 1,5 meter afstand te houden en om een medisch mond-neusmasker (type 2R) te dragen.
Bij direct patiëntcontact (bijvoorbeeld een lichamelijk onderzoek) binnen 1,5 meter dragen we in ieder geval een mond-neusmasker; het masker mag af bij zitten op minimaal 1,5 meter afstand.
Ook vragen we patiënten, begeleiders van patiënten en bezoekers nog steeds om zoveel mogelijk alleen te komen.

Meer en vaker bezoek

Wel verruimen we de bezoekersregeling. Vanaf vrijdag 1 april mag een patiënt op de algemene verpleegafdelingen weer twee bezoekers per keer ontvangen. Maandenlang was dat maar één bezoeker. Ook kinderen mogen nu dus weer op bezoek komen, natuurlijk onder begeleiding van een volwassene.

Verder hebben we in het weekeinde het extra bezoekuur weer ingevoerd. Voortaan kunt u op zaterdag en zondag óók in de ochtend op bezoek komen tussen 10.30 en 11.30 uur. Kijk hier naar alle bezoektijden. 

 

Natuurlijk vragen we iedereen nog steeds om regelmatig de handen te wassen, zich te laten testen bij klachten en thuis te blijven na een positieve coronatest. Het coronavirus: hoe gaan wij ermee om? (wza.nl)

Een veilig ziekenhuis, daar zorgen we samen voor!