Bezoektijden

Onze bezoektijden staan op deze pagina

Eén bezoeker per keer

Op de algemene verpleegafdelingen mag een patiënt 1 bezoeker per keer ontvangen van 16 jaar of ouder. Jongere kinderen kunnen helaas niet meekomen. Deze regel is er zodat het niet te druk op de patiëntenkamers wordt en we goed afstand kunnen houden van elkaar. Kijk hier voor de bezoekersaantallen op de gespecialiseerde verpleegafdelingen (IC, Hartbewaking, Ouder en Kind-centrum, Stroke Unit).

Bent u niet fit? Kom een andere keer!

U mag niet op bezoek komen als u klachten hebt die (misschien) met het coronavirus te maken hebben. Beantwoord vóórdat u naar het ziekenhuis komt een aantal vragen over het coronavirus. Als u een van deze vragen met 'ja' beantwoordt, kunt u niet op bezoek komen. Een uitzondering geldt voor partners bij bevallingen en naasten bij sterfgevallen. Er worden dan passende maatregelen getroffen, zoals het aanbieden van beschermende middelen. Kom ook niet op bezoek als u andere klachten hebt waardoor u iemand gemakkelijk kunt besmetten, zoals (buik)griep of een koortslip.

Handen wassen

Desinfecteer bij binnenkomst en vertrek uw handen. 

Mondkapje 

Wij verzoeken u dringend om een mondkapje te dragen in het ziekenhuis. Op plaatsen in het ziekenhuis waar het moeilijk is om 1,5 meter afstand te bewaren is dit verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor de patiëntenkamers. Als u geen mondkapje bij zich hebt, krijgt u er een uitgereikt. 

Tijdens uw bezoek

Houd 1,5 meter afstand. Ligt de patiënt op een kamer met meerdere bedden? Ga zo mogelijk aan de kant van het raam of de muur zitten. Liever niet tussen de bedden in, dan zit u te dicht bij de andere patiënt (en bezoek). Leg uw jas of tas niet op het bed van de patiënt.

Als de conditie van de patiënt het toelaat, kunt u ook naar het verpleegplein of het restaurant gaan. Of even buiten wandelen; u kunt zo nodig een rolstoel lenen.

Na uw bezoek

Het is belangrijk dat u na uw bezoek het ziekenhuis weer zo snel mogelijk verlaat. Ga niet bij andere patiënten op bezoek en neem de kortste route naar de uitgang.

Plan uw bezoek

Reserveer uw bezoek met onze digitale bezoekplanner, klik op de paarse knop hieronder.

Bezoekplannen button