Longarts Sander de Hosson heeft zich als een van de eerste medewerkers van het WZA laten vaccineren tegen het coronavirus. “Ik hoop echt dat iedereen zich ook laat vaccineren.”

Dit interview verscheen in januari 2021 in de WZA Gezondheidswijzer in de Asser Courant.

Twijfels heeft hij niet gehad over het vaccin. “Ik heb de studies goed gelezen en gezien dat de inenting heel goed werkt. Meer dan 95 procent bescherming tegen corona”, legt de longarts uit. “Ik vind het belangrijk voor mezelf, om mijn familie te beschermen, maar vooral voor patiënten. Ik wil hen niet besmetten en zelf niet ziek worden, zodat de zorg gegarandeerd blijft.”

Veilig

De Hosson roept iedereen op zich te laten vaccineren als dat mogelijk is. Volgens hem is het vaccin heel veilig. “Toen er in 2000 een uitbraak was van het SARS-virus in China, is al begonnen met het ontwikkelen van een vaccin voor dit soort virussen. Corona is ook een SARS-virus. Daarom kon het coronavaccin zo snel op de markt komen.”

Bijwerkingen

Het is bij het interview alweer meer dan een week geleden dat De Hosson zich heeft laten vaccineren. Hij heeft amper last gehad van bijwerkingen. “Ik had alleen de eerste dag een beetje pijn in mijn arm op de prikplaats”, stelt hij gerust. “Er zijn in Nederland maar een paar allergische reacties gemeld, die bovendien goed te behandelen waren.”

De Hosson wordt bijna fel als hij het heeft over de vaccinaties. “Er zijn inmiddels 90 miljoen mensen besmet geraakt met het coronavirus. Er zijn maar liefst 2 miljoen mensen aan overleden. Daarom vind ik het vaccineren belangrijk.”

 

Longarts Sander de Hosson wordt gevaccineerd

Longarts Sander de Hosson wordt gevaccineerd. (Foto: Marcel J. de Jong)