Als u binnenkort een afspraak hebt in het WZA ontvangt u onderstaande informatie via de mail of de BeterDichtbij-app. Dit kan alleen als u toestemming hebt gegeven dat we uw mailadres of 06-nummer mogen gebruiken. 

In het WZA kan de zorg voor patiënten doorgaan, ook als blijkt dat u (mogelijk) corona heeft. Wel moeten we er met elkaar voor zorgen dat we dan passende maatregelen nemen. We stellen u daarom een aantal vragen om erachter te komen of u klachten heeft die misschien te maken hebben met corona.

Vragen voordat u het ziekenhuis binnengaat

  1. Hebt u koorts, hoger dan 38 graden?
  2. Hebt u last van kortademigheid of benauwdheid (bij lichte inspanning)?
  3. Hebt u last van hoesten?
  4. Hebt u last van neusverkoudheid (snotteren, niezen, loopneus, verstopte neus) of keelpijn?
  5. Hebt u de laatste dagen last van geur- of smaakverlies?
  6. Hebt u een huisgenoot/partner met corona of die verdacht wordt van corona?
  7. Gaat u in het WZA op bezoek bij een patiënt met (mogelijk) corona?

Digitale vragenlijst voor vlotte doorstroom

Scan de QR-code of ga naar www.wza-coronavragen.nl

U kunt de vragen alvast digitaal beantwoorden. Open de vragenlijst dan op uw telefoon. Beantwoord de vragen op de dag van de afspraak en laat het scherm zien bij de medewerker die bij de ingang van de tent staat. U zult merken dat we zo samen kunnen zorgen voor een vlotte doorstroom.  

Als u geen internet of smartphone heeft, stelt een medewerker u deze vragen bij de ingang van de tent.

Begeleider

We vragen u om zo mogelijk alleen het ziekenhuis in te gaan. Is het echt nodig dat u iemand meeneemt, dan moet degene die met u meegaat ook deze vragen beantwoorden.

Hebt u klachten die horen bij corona?

Als u thuis al weet dat u klachten hebt die te maken hebben met corona, adviseren we u om dit telefonisch aan de polikliniek door te geven. We kunnen dan met u bespreken of het noodzakelijk is of u naar het WZA komt.

Bij de ingang van de tent, bij het beantwoorden van de vragen, kan blijken dat u klachten hebt die bij corona passen. U krijgt dan een mondkapje en we brengen u naar de afdeling.