Brenda Veltink
Receptionist
Juliëtte
Bezoeker
 

WZA ondertekent 'Samenwerken aan een Rookvrije Generatie'

Onder het motto: 'de jeugd heeft de toekomst' was het Wilhelmina Ziekenhuis Assen woensdag 7 maart jl. een van de 26 ondertekenaars van de intentieverklaring "Samenwerken aan een Rookvrije Generatie". Want niemand wil toch dat zijn kind gaat roken?

Assen, 7 maart 2018 - Roken is een verslaving, daarover is iedereen het eens. Ook is bekend dat in Nederland per jaar ruim 20.000 mensen overlijden aan de gevolgen van roken en meeroken, en dat nog veel meer mensen lijden aan ziekten die zijn veroorzaakt door roken. Roken tijdens de zwangerschap heeft daarnaast ernstige risico’s voor zowel de baby als de moeder.
Ondanks deze harde feiten wordt het nog steeds te normaal gevonden dat kinderen beginnen met roken. En is het voor ouders moeilijk om hun kinderen tegen deze dodelijke verslaving te beschermen, zo staat te lezen op www.rookvrijegeneratie.nl.

Rookvrij opgroeien

Als ziekenhuis vinden wij dat heel erg. Wij doen juist dagelijks ons best om de inwoners van Assen en omstreken gezond te maken of te houden! Het WZA heeft zich daarom vol overtuiging aangesloten bij het initiatief van de gemeente Assen 'Op weg naar een Rookvrije Generatie'. Daarmee willen we het vanzelfsprekend maken dat kinderen volledig rookvrij opgroeien, zonder verleiding om te starten met roken, en met goede voorbeelden om zich heen.

 

Concreet

Wat betekent dit concreet? Bijvoorbeeld dat onze kinderartsen, verloskundigen en gynaecologen extra aandacht gaan besteden aan het belang van een rookvrije zwangerschap en een rookvrije leefomgeving van babies en jonge kinderen. Maar bijvoorbeeld ook dat we het WZA-terrein binnenkort helemaal rookvrij gaan maken (op twee rookpunten na) zodat kinderen (en volwassenen!) niet door de rook naar de hoofdingang hoeven te lopen. We onderzoeken daarnaast hoe we onze eigen medewerkers kunnen motiveren en helpen om te stoppen met roken. Wordt vervolgd!

180307 Collage Rookvrije Generatie
Rechtsboven: bestuurssecretaris Pier Wijnja ondertekent namens het WZA de intentieverklaring.
Rechtsonder: Wethouder Harmke Vlieg van de gemeente Assen ondertekent ook.

Terug naar nieuwsoverzicht