WZA en Certe sluiten meerjarenovereenkomst

Dinsdag 24 oktober jl. tekenden Boudewijn Ponsioen (bestuurder WZA) en Harjan van Dam (bestuurder Certe) een meerjarenovereenkomst voor de uitvoering van klinische chemie. ​Het contract voor de medische microbiologie door Certe in het WZA was al eerder getekend. Hiermee is de dienstverlening van Certe aan WZA nader ingevuld tot 2022. WZA en Certe zijn al jarenlang als samenwerkingspartners aan elkaar verbonden.

Klinische Chemie is het vakgebied dat zich bezighoudt met medisch laboratoriumonderzoek van bloed en andere lichaamsvochten, zoals urine en feces. Medische microbiologie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met het opsporen, diagnosticeren en behandelen van aandoeningen veroorzaakt door micro-organismen (bacteriën, virussen, parasieten en schimmels waartoe behoren de gisten).

 

Veilige zorg

"Het WZA wil een volwaardig basisziekenhuis blijven voor de inwoners van Assen en omgeving en de patiënt de best mogelijke en best bij hem passende zorg bieden", aldus Boudewijn Ponsioen, bestuurder van het WZA. "De 24/7 diagnostiek van Certe speelt hierin een belangrijke rol en helpt onze specialisten bij het maken van de juiste beslissingen. Vandaag de dag is diagnostiek immers een integraal onderdeel in het beslisproces binnen alle fasen van patiëntenzorg. De visie en ambitie van beide organisaties liggen bovendien dicht bij elkaar: we willen beide dicht bij de patiënt, verstandige, veilige zorg bieden in samenwerking met overige zorgpartners in de regio. Die gedeelde ambitie biedt een mooie basis voor de samenwerking in de komende jaren."  

 

Integrale medische diagnostiek

"We zijn erg blij dat we met het vertrouwen van het WZA en dat we goede afspraken hebben kunnen maken voor de komende jaren’, zegt Harjan van Dam, voorzitter van de raad van bestuur Certe. ‘Dit biedt patiënten en zorgpartners in de regio zekerheid; inwoners van Drenthe kunnen dichtbij huis rekenen op integrale medische diagnostiek en goede ziekenhuiszorg.’
 
Certe 2_klBoudewijn Ponsioen (WZA) en Harjan van Dam (Certe) ondertekenen de meerjarenovereenkomst.

Terug naar nieuwsoverzicht