Kanker zet je wereld op z'n kop

In de week van 4 tot 12 februari hangt in de centrale hal van het WZA een grote wensboom aan de muur. Dit heeft te maken met Wereldkankerdag, de dag waarop we wereldwijd stilstaan bij de impact van kanker. Hebt u te maken met kanker? Hang uw zorgwens in de wensboom: wat hebt ú nodig aan zorg en behandeling?

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend.

In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen en te behandelen. Daarnaast kunt u op vele plekken terecht voor psychosociale ondersteuning en begeleiding. Op Wereldkankerdag slaan al deze organisaties de handen ineen om aandacht te vragen voor de impact van kanker.

Ook in het WZA staan we op en rondom 4 februari stil bij de impact van kanker en zetten we, zoals u van ons gewend bent, alles in om u en uw naasten de beste zorg, ondersteuning en begeleiding te bieden.

Mensgerichte zorg in het WZA

Sinds jaren kenmerkt het WZA zich door mensgerichte zorg, waarbij we gebruikmaken van persoonlijk contact en de korte lijnen tussen onze zorgverleners. Uw  zorgvraag staat voorop in wat we doen. Het WZA biedt u mogelijkheden om eenvoudig in contact te treden met uw zorgverleners en mede de regie te voeren over uw eigen zorgproces.

Samenwerken voor de beste zorg

Bij de meeste vormen van kanker kunt u voor onderzoek en behandeling terecht in het WZA. Onze medisch specialisten, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en paramedici werken vanuit verschillende disciplines als team met elkaar samen voor uw zorg en behandeling. Uiteraard voldoet het WZA aan de relevante kwaliteitseisen voor goede kankerzorg, en ontvangen bijvoorbeeld al jaren het roze lintje van de Borstkankervereniging Nederland. Ook maken we gebruik van de nieuwste technieken, zoals jodiummarkers voor de lokalisatie van kleine tumoren in de borst.

Voor de behandeling bij sommige vormen van kanker werken we samen met onder andere het Martini Ziekenhuis, Treant Zorggroep en het UMCG, zodat u kunt rekenen op de beste zorg dichtbij huis. Ook met huisartsen werken we nauw samen.

Wat hebt u nodig?

We willen graag weten wat u vindt en nodig hebt, daarom vragen we regelmatig de mening van patiënten om daarmee de zorg te blijven verbeteren. Ook onze goedbezochte en interactieve publiekslezingen, ook over de zorg en behandeling van patiënten met kanker, geven ons inzicht in wat er leeft bij u en uw naasten.

Laat uw zorgwens weten via de wensboom!

Vanaf 4 februari tot 12 februari 2018 hangt in de centrale hal van het WZA een grote wensboom op de muur. Hierop kunt u stickers plakken met uw wensen erop en wat u nodig hebt aan zorg en behandeling van het WZA. Van alle inzendingen kiezen we één of meerdere wensen uit om daarmee daadwerkelijk de zorg in het WZA te verbeteren.

Kijk op www.wereldkankerdag.nl voor meer informatie.

 


Terug naar nieuwsoverzicht