Richard de Jong
Cardioloog
 

Cardiologie

Cardiologie is een specialisme dat zich bezighoudt met onderzoek, behandeling en begeleiding bij hartziekten.

Verwijzers kunnen patiënten doorsturen voor alle cardiologische ziektebeelden zoals een vernauwing van de kransvaten, een hartklepafwijking, hartritmestoornissen, een hartinfarct of hartfalen. Verder behandelt de cardioloog patiënten van wie de bloeddruk of het cholesterolgehalte te hoog is.

De wachttijden voor een eerste consult zijn maximaal twee weken, maar dit kan ook korter zijn. Bij spoedgevallen kan de huisarts nog dezelfde dag een consult aanvragen. Ook een hartkatheterisatie kan in spoedgevallen nog dezelfde dag plaatsvinden.

Spoedpatiënten gaan naar de SEH waar onze ervaren spoedartsen hen onderzoeken. Na overleg met de dienstdoende cardioloog wordt de patiënt zo nodig opgenomen op de hartbewaking of de verpleegafdeling. Als opname niet noodzakelijk is, wordt de patient naar huis ontslagen.

Alle benodigde onderzoeken kunnen in het WZA plaatsvinden.
Voor sommige behandelingen verwijzen de cardiologen van het WZA patiënten na onderzoek door naar een ander ziekenhuis. Dit geldt onder andere voor patiënten die in aanmerking komen voor een dotterbehandeling of een bypassoperatie. Zij worden verwezen naar een hartchirurgisch centrum.

In het WZA werken de volgende cardiologen:

  • R.M. de Jong
  • J.K. Jongman
  • mw. M.L. Pentinga
    mw. C.C. van de Pijl-Teunisse
  • R.P.M. van Roosmalen
  • mw. T. Valentijn
  • C. Verhulst

Wachttijden

Klik hier voor de actuele wachttijden die in het WZA gelden.