Lammy
Patiënt
 

Diabetes Centrum Wilhelmina

De meeste patiënten met diabetes die onder behandeling zijn van een internist, komen één keer per jaar voor controle bij de internist en drie keer per jaar bij de diabetesverpleegkundige.

Diabetesverpleegkundige

Tijdens de controlebezoeken aan de diabetesverpleegkundige leren patiënten hoe zij in de dagelijkse praktijk maar ook in crisissituaties zo goed mogelijk kunnen omgaan met hun ziekte. De diabetesverpleegkundige helpt patiënten inzicht te krijgen in de aard van de ziekte en oefent met hen bepaalde vaardigheden zoals het hanteren van de insulinepen en het meten van de bloedglucosewaarden.

Overige controles

In ieder geval één keer in de twee jaar komt u bij de oogarts voor controle.Ten minste één keer per jaar vindt een uitgebreid voetonderzoek plaats. Zonodig heeft de diabetesverpleegkundige overleg met de internist, bijvoorbeeld als de medicijnen moeten worden aangepast.

Afspraak maken?

Wie een afspraak wil maken met de diabetesverpleegkundige of bloedglucose-dagcurves wil doorgeven, kan e-mailen naar: diabetes@wza.nl. Daarnaast is er een telefonisch spreekuur op werkdagen van 11.00 tot 12.00 uur, telefoonnummer (0592) 76 00 40. Het Diabetes Centrum Wilhelmina is gevestigd in het Medisch Centrum Wilhelmina aan de Borgstee 17.

U kunt ook afspraken maken en wijzigen via de polikliniek Interne Geneeskunde, nummer 32 51 55.

Koploper Consumentenbond

In februari 2012 deelde de Consumentenbond de diabeteszorg van het WZA in bij de koplopers van het land. Lees hier het artikel uit de Consumentengids.

Instructiefilm

U kunt voortaan uw HbA1c zelf thuis prikken. Een korte instructiefilm legt stap voor stap uit hoe u dat moet doen. Klik hier om de instructiefilm te bekijken.

Voorlichtingsfilm

Bekijk ook de voorlichtingsfilm over de diabetespoli van het WZA. 
N.B. Het kan zijn dat het onderstaande filmpje begint met reclame. Dit komt omdat het filmpje niet op onze eigen server draait. U kunt de reclame stoppen door op het witte kruisje rechtsboven in het beeld te klikken. Daarna begint direct het WZA-filmpje over de diabetespoli. Onze excuses voor het ongemak!


Diabetespoli Wilhelmina Ziekenhuis Assen


Behandelingen en onderzoeken

 

Medewerkers

  • Benning Eric
  • Bos Gretha
  • Gonera Rob
  • Luttmer Josje
  • Michels Lia
  • Stam Annemieke
  • Vogt Ellen
 

Contact

Bereikbaarheid

werkdagen van 11-12 uur (tel. spreekuur)
Locatie: Medisch Centrum Wilhelmina, Borgstee 17.
Polikliniek Interne Geneeskunde, (0592) 32 51 55

Online afspraak maken

Klik hier