Dinie
Patiënt
Adriaan Holm
Keel-neus-oorarts
 

Duizeligheidsinstituut Assen

Duizeligheid is moeilijk te omschrijven. Meestal uit het zich in draaierigheid, een licht, zweve­rig gevoel of een onvast gevoel in de benen. Het kan samengaan met aller­lei andere klachten, zoals angstgevoelens, transpireren, geeuwen, zuchten, misselijkheid en braken (bij­voorbeeld bij wagenziekte of zeeziekte).

Om te weten waar uw duizeligheid mee te maken heeft, is vooral uw eigen verhaal voor de KNO-arts heel belangrijk. Voor nader onderzoek kan de KNO-arts u doorverwijzen naar het Pento Audiologisch Centrum Drenthe. Bij het onderzoeken en behandelen van patiënten met duizeligheidsklachten werken de KNO-poli van het WZA en het Pento Audiologisch Centrum Drenthe samen als Duizeligheidsinstituut Assen (DIA).

Tegen duizeligheid bestaat geen medicijn. Wat de juiste behandeling is, hangt af van de oorzaak van de duizeligheid.

Op het Audiologisch Centrum hebt u eerst een gesprek met een audioloog. Daarna vindt een aantal onderzoeken plaats: een gehooronderzoek, een bloeddrukmeting en een evenwichtsonderzoek. Het totale onderzoek duurt ongeveer tweeënhalf uur.

Enige tijd na uw bezoek aan het Audiologisch Centrum hebt u een gesprek met de KNO-arts en de audioloog over de uitslag.  

In het Dagblad van het Noorden van 12 juli 2016 verscheen aan artikel over een nieuwe, veelbelovende operatietechniek bij de Ziekte van Ménière. Klik hier om het te lezen (pdf).


 

Medewerkers

  • Holm Adriaan
 

Contact

Bereikbaarheid

Werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur