Alie Boelen
Coordinator Geheugenpoli
 

Geheugenpoli

Dementie begint vaak sluipend maar kan op den duur grote gevolgen hebben, in de eerste plaats voor uzelf maar ook voor uw omgeving. Als u geheugenklachten hebt die misschien te maken hebben met dementie, kunt u zich op de geheugenpoli van het WZA uitgebreid laten onderzoeken. Aan de hand van de uitkomsten van de onderzoeken is het mogelijk om een zorgvuldige diagnose te stellen.

Een bezoek aan de geheugenpoli neemt ongeveer een halve dag in beslag. In die tijd vinden er allerlei onderzoeken plaats, zodat een zo compleet en zo duidelijk mogelijk beeld ontstaat van uw klachten:

  • een gesprek met de coördinator van de geheugenpoli
  • een onderzoek door een geriater of neuroloog
  • een neuropsychologisch onderzoek
  • een MRI-scan of CT-scan van de hersenen
  • een bloedonderzoek

Ongeveer twee weken na uw bezoek aan de geheugenpoli hebt u een afspraak bij de geriater of neuroloog om de uitslagen van de onderzoeken te bespreken. Afhankelijk van de bevindingen worden er vervolgafspraken gemaakt.

Hoe maakt u een afspraak?

Om een afspraak te kunnen maken, hebt u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Uw huisarts of specialist neemt contact op met de geheugenpoli. Vervolgens krijgt u een schriftelijke oproep.

Bereikbaarheid

U kunt de coördinator van de geheugenpoli iedere woensdag tussen 8.30 en 17.00 uur telefonisch bereiken op nummer (0592) 32 52 94.
Op andere dagen kunt u tussen 8.30 en 16.30 uur met vragen bellen naar de polikliniek Neurologie (0592) 32 52 40.
U kunt de coördinator van de geheugenpoli ook e-mailen: geheugenpoli@wza.nl

Wachttijden

Klik hier voor de actuele wachttijden die in het WZA gelden.


Behandelingen en onderzoeken

 

Medewerkers

 

Meer informatie