Ron
Bezoeker
Jannie
Patiënt
 

Geriatrie

Een geriater is gespecialiseerd in ziekten die bij veel ouderen voorkomen. Meestal komt u bij een geriater als u een aantal klachten tegelijk hebt. Vaak gaat het om een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen.

Veel voorkomende problemen zijn: achteruitgang in het dagelijks functioneren zonder duidelijke oorzaak, geheugenproblemen, moeite met lopen en het risico om te vallen, somberheid, eenzaamheid en het gebruik van veel verschillende medicijnen.

Bij uw behandeling gaat het er in de eerste plaats om dat uw zelfredzaamheid groter wordt. Daarbij houdt de geriater zoveel mogelijk rekening met wat u aankan.

Poli Geriatrie

Op de poli Geriatrie van het WZA hebt u gesprekken met een geriater (mw. M. Hartgerink of K. Verburg) en een geriatrieverpleegkundige (mw. C. Drenth of mw. E. van der Wal). Ook vindt er lichame­lijk onderzoek plaats.

Meestal is het nodig dat er bloed- en urineonderzoek wordt gedaan. Soms moet er ook een hartfilmpje (ECG) worden gemaakt of een foto van uw borst.

Aan het eind van uw bezoek aan de poli Geriatrie bespreekt de geriater de uitslagen van de verschillende onderzoeken met u en stelt samen met u een behandelplan op.

Team Geriatrie

Het team Geriatrie bestaat uit: 

mw. M. Hartgerink, geriater

K. Verburg, geriater

mw. C. Drenth, geriatrieverpleegkundige

mw. E. van der Wal, geriatrieverpleegkundige

 

 

 


 

Medewerkers

  • Drenth Cindy
  • Hartgerink Marieke
  • Wal Elsje van der
 

Contact

  •  (0592) 32 52 40
  • Afdelingsnummer 8

Bereikbaarheid

Op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur

 

Meer informatie