Richard de Jong
Cardioloog
 

Hartrevalidatie

Na een hartinfarct, een bypassoperatie, een hartklepoperatie of een dotterbehandeling kunt u in het WZA deelnemen aan een hartrevalidatieprogramma.

Nieuw evenwicht

Een hartinfarct, hartoperatie of dotterbehandeling kan een ingrijpende gebeurtenis zijn, zowel voor uzelf als voor uw naaste omgeving. Belangrijk is dat u erin slaagt een nieuw evenwicht te vinden, lichamelijk en geestelijk. Hartrevalidatie kan u daarbij helpen. 

In de loop van de revalidatieperiode leert u uw eigen grenzen ontdekken. U leert inzien wat uw eventuele beperkingen zijn, maar vooral ook welke mogelijkheden u hebt. Op die manier krijgt u meer zelfvertrouwen en kunt u weer beter functioneren.

Partner

Omdat een hartziekte invloed kan hebben op uw dagelijks leven, wordt uw partner of naaste familie zo nauw mogelijk bij de revalidatie betrokken.

Op maat

Het hartrevalidatieprogramma bestaat uit een aantal vaste onderdelen en wordt daarnaast zo veel mogelijk afgestemd op uw individuele behoeften.

Multidisciplinair

Het hartrevalidatieprogramma valt onder verantwoordelijkheid van een multidisciplinair team. Dit bestaat uit cardiologen, fysiotherapeuten, medisch maatschappelijk werkers, psychologen en coördinatoren hartrevalidatie.

  Teamfoto

 

Noot: de WZA-Gezondheidswijzer (onze maandelijkse gezondheidspagina in het Gezinsblad) van maart 2011 was geheel gewijd aan Hartrevalidatie.
Lees meer! (klik hier).

 

 << Terug naar Cardiologie


 

Medewerkers

  • Beens Ans
  • Ende Mirjam van den
  • Harder Jan Frederik
  • Hindriks-Jansen Janet
  • Knipping Alex
  • Roosmalen Radboud van
 

Contact

Bereikbaarheid

Di, do en vr van 9.00 tot 16.30 uur