Henk
Patiënt
Marga Komen
Certe
 

Afnamelaboratorium (priklab)

Op het afnamelaboratorium van Certe in het WZA kunt u bloed laten prikken en u kunt er urine, ontlasting, sperma en andere lichaamsvochten afgeven voor nader onderzoek.

Administratie

Voor een goede administratie van uw gegevens is het noodzakelijk dat u een patiëntenpas bij zich hebt wanneer u zich meldt bij het afnamelab. Als u nog geen patiëntenpas hebt, kunt u er een laten maken bij de balie 'Inschrijving' in de centrale hal van het ziekenhuis. Om een patiëntenpas te kunnen laten maken, moet u uw verzekeringsbewijs laten zien en uw identiteitsbewijs (een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart).
Vergeet u niet het aanvraagformulier van uw arts mee te nemen.

Niet vergeten

Wanneer u te horen hebt gekregen dat u nuchter moet zijn wanneer er bloed wordt geprikt, betekent dat dat u vanaf 22.00 uur de avond tevoren niets meer mag eten of drinken behalve water en thee zonder suiker.

Als u urine, ontlasting of sperma wilt afgeven, doet u dat dan in het daarvoor bestemde materiaal. Als u dat nog niet in uw bezit hebt, kunt u erom vragen bij het afnamelaboratorium.  

Regionale prikposten

Als u bloed moet laten prikken, kunt u daarvoor behalve in het ziekenhuis ook terecht bij de regionale prikposten. Misschien is er een prikpost bij u in de buurt.

Kijk daarvoor op de website van Certe: www.certe.nl. Bovenaan op de homepagina staat een zoekvak waar u uw woonplaats of postcode kunt intypen. de website zoekt voor u de dichtstbijzijnde prikpost.

Vergeet u niet het aanvraagformulier van uw arts mee te nemen als u komt om bloed te laten prikken! Wilt u ervoor zorgen dat uw persoonlijke gegevens volledig zijn ingevuld.

Bereikbaarheid

Het afnamelaboratorium is op werkdagen geopend tussen 7.00 en 16.30 uur.
Telefonisch zijn wij te bereiken op (0592) 32 54 90. Let op: U kunt zelf niet bellen voor de uitslag van een onderzoek. Onderzoekuitslagen worden alleen meegedeeld aan de arts die het onderzoek heeft aangevraagd!

Het afnamelaboratorium bevindt zich op de begane grond van het ziekenhuis, poliklinieknummer 16.