Henk
Patiënt
Marga Komen
Certe
 

Trombosedienst

Als u antistollingsmiddelen voorgeschreven hebt gekregen, is een regelmatige controle van uw bloed noodzakelijk. Deze controle wordt verzorgd door de trombosedienst. Eens in de zoveel tijd wordt door een medewerker van de trombosedienst bloed bij u afgenomen. Vervolgens wordt in het laboratorium onderzocht wat het effect is van de antistollingsmiddelen op uw bloed.

U kunt bloed laten prikken in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen of bij een van de regionale prikposten bij u in de buurt.

Certe

De werkzaamheden van de Trombosedienst in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen worden uitgevoerd door Certe.

De trombosedienst bevindt zich in het WZA op de begane grond (poli nr. 16). 

De trombosedienst is bereikbaar:

  • tijdens kantooruren telefonisch op (0592) 32 53 20 en buiten deze tijden op telefoonnummer 088-2370150 
  • via faxnummer (0592) 32 53 22
  • via e-mailadres: trombosedienstwza@certe.nl

Regionale prikposten

Als u bloed moet laten prikken, kunt u ook naar een prikpost bij u in de buurt gaan. Op vaste tijden zijn daar medewerkers van de trombosedienst aanwezig.

Kijk daarvoor op de website van Certe: www.certe.nl. Bovenaan op de homepagina staat een zoekvak waar u uw woonplaats of postcode kunt intypen. de website zoekt voor u de dichtstbijzijnde prikpost.

Zelf meten

Als u voor langere tijd antistollingstabletten voorgeschreven hebt gekregen door uw (huis)arts, is het mogelijk om zelf de INR-stollingswaarden in uw bloed te meten. Wel is het nodig om hiervoor een training te volgen.  Meer informatie over de training vindt u hier.

WZA Gezondheidswijzer

In mei 2016 was de WZA Gezondheidswijzer, onze maandelijke informatiepagina in het Gezinsblad Assen, gewijd aan trombose.
Klik hier om deze pagina te lezen of downloaden (pdf)