Sandy
Patiënt
 

Medisch maatschappelijk werk

De afdeling Medisch maatschappelijk werk biedt hulp en begeleiding als u  psychosociale, emotionele of praktische problemen ondervindt vanwege uw ziekte. 

Uw ziekte kan ook invloed hebben op de relatie met uw partner, kinderen of andere naasten. Desgewenst kan de medisch maatschappelijk werker ook aan hen ondersteuning bieden. 

Tijdens een periode van ziekte kan uw leven plotseling ingrijpend veranderen. Misschien bent u bang voor de uitslag van een onderzoek, of misschien zit u midden in een zware behandeling of hebt u net een intensieve behandelperiode achter de rug. Het kan dan prettig zijn om met iemand buiten uw directe omgeving te praten. Iemand die helpt orde te brengen in de chaos en die met u meedenkt over hoe het nu verder moet met uw gezin, uw familie, uw werk en met uzelf.

Naast individuele begeleiding geeft de afdeling Medisch Maatschappelijk Werk ook groepsvoorlichting aan hartpatiënten, longpatiënten, reumapatiënten, pijnpatiënten en patiënten die te maken hebben met ongewenste kinderloosheid.   

WZA Gezondheidswijzer

In januari 2016 was de WZA Gezondheidswijzer, onze maandelijke informatiepagina in het Gezinsblad Assen, gewijd aan medische psychologie en medisch maatschappelijk werk. Klik hier om deze pagina te lezen of downloaden (pdf)

 


 

Medewerkers

  • Koster Erica
 

Contact

  •  (0592) 32 53 68
  • Afdelingsnummer 108

Bereikbaarheid

werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur