Ron
Bezoeker
Jannie
Patiënt
 

Psychiatrie

Het komt regelmatig voor dat patiënten die in het WZA zijn opgenomen vanwege een lichamelijke aandoening, ook psychische klachten hebben. Verwardheid, angst, depressiviteit zijn voorbeelden van klachten die zich kunnen voordoen. In het ziekenhuis werken twee psychiaters. Deze worden door de behandelend specialist of een verpleegkundige ingeschakeld bij WZA-patiënten die psychische ondersteuning nodig hebben. Voor deze patiëntengroep is een zogenaamde medisch psychiatrische unit (MPU) opgericht.

Psychiaters 

In het WZA werken twee psychiaters:

  • mw. M. Kootstra
  • mw. L. Verhoeff

Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer van het ziekenhuis, (0592) 32 55 55. 

Polikliniek 

Op de polikliniek psychiatrie kunnen patiënten een afspraak maken die na hun ontslag uit het ziekenhuis nog begeleiding nodig hebben. Ook kan de huisarts patiënten verwijzen die al voor een lichamelijke aandoening naar het WZA gaan, of voor een second opinion. In principe worden patiënten op de polikliniek alleen gedurende een korte periode begeleid. Is langdurige hulp noodzakelijk, dan worden patiënten doorverwezen naar GGZ Drenthe (Geestelijke Gezondheidszorg en Ouderenzorg Drenthe) of een vrijgevestigde psychiater/psychotherapeut.

Wachttijden

De aanmeldwachttijd staat hier vermeld: Klik hier voor de actuele wachttijden die in het WZA gelden. Er is geen behandelwachttijd, ongeacht de diagnose. De wachttijd is niet afhankelijk van de verzekering die u hebt of bij welke verzekeraar u verzekerd bent. Graag wijzen wij u op de mogelijkheid tot wachttijdbemiddeling; hiervoor kunt u zich wenden tot uw zorgverzekeraar.

 


 

Medewerkers

  • Kootstra Mirjam
  • Verhoeff Laura
 

Contact

  •  (0592) 32 55 55
  • Afdelingsnummer 35

Bereikbaarheid

werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur