Marjolein
Patiënt
Edwin Muller
SEH-arts
 

Spoedeisende Hulp

Sinds 2001 werken er in het WZA op de afdeling Spoedeisende Hulp SEH-artsen, ook wel spoedartsen genoemd. Deze hebben na hun artsendiploma nog een speciale opleiding tot spoedarts gevolgd. Het WZA was het eerste ziekenhuis in Nederland met deze opleiding en had dus ook als eerste spoedartsen in dienst. In de meeste ziekenhuizen werken op de afdeling Spoedeisende Hulp zogenaamde basisartsen. 
 
Spoedartsen doen de eerste opvang van alle patiënten die op de afdeling Spoedeisende Hulp komen. Daarbij gaat het om patiënten van alle leeftijden (zowel kinderen als volwassenen) met de meest uiteenlopende klachten. Het werk van een spoedarts is zeer divers en varieert van het behandelen van kleine wondjes en neusbloedingen tot reanimaties en de opvang van patiënten na een ongeval of een beroerte.

Patiënten die weer naar huis kunnen, worden zo nodig behandeld door de spoedarts. Als een ziekenhuisopname noodzakelijk is, draagt de spoedarts de patiënt over aan een specialist. Eventueel wordt de behandeling dan al gestart op de Spoedeisendehulpafdeling.

Jaarlijks komen er ongeveer 14.000 patiënten op de Spoedeisende Hulp van het WZA.

Weer thuis

U bent weer thuis na uw bezoek aan de Spoedeisende Hulp, maar hoe gaat het nu verder? Op deze website vindt u alle informatie die u nodig heeft om thuis rustig na te lezen. https://sehzorg.nl/. De website is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA).

 


 

Medewerkers

  • Blom Anneke
  • Heerschop Barbara
  • Merks Sandy
  • Pol Albert
 

Contact

  •  0900-112 0 112 (Huisartsenspoedpost na 17.00 uur, 's nachts en in het weekeinde)

Bereikbaarheid

SEH: 24 uur per dag
Huisartsenspoedpost: na 17.00 uur, 's nachts en in het weekeinde