Bas Vierhout
Chirurg
Tess
Patiënt
 

Vaatchirurgie

Vaatchirurgie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met de bloedcirculatie in het menselijk lichaam en de chirurgische behandeling van bloedvaten.

In het WZA werken twee vaatchirurgen:

  • B.P. Vierhout
  • B. de Vos 

 De vaatchirurgen in het WZA zijn algemeen opgeleide chirurgen (studie van zes jaar) met een vervolgopleiding vaatchirurgie (twee jaar). Na een vervolgopleiding volgt certificering door de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie die elke vijf jaar vernieuwd moet worden. In feite wordt dus elke vijf jaar opnieuw getoetst of er wel voldaan wordt aan de dan geldende regels voor certificering. 

vaatkeurmerk 2014Vaatkeurmerk

Het hele Vaatteam in het WZA is trots op de erkenning door de Hart- en Vaatgroep Nederland, die ons tot een gecertificeerd vaatcentrum heeft gepromoveerd. Lees hier meer (klik).
  

Regionale dienst acute vaatchirurgie

Voor acute vaatchirurgie, waaronder het acute aneurysma, werkt het WZA al langere tijd samen met de ziekenhuizen in Emmen en Hoogeveen in één regionale vaatdienst. Hierbij zijn zeven gecertificeerde vaatchirurgen aangesloten. Dat betekent dat de patiënt met een acuut en ernstig vaatprobleem voor chirurgische behandeling direct naar het dienstdoende ziekenhuis wordt gebracht waar de vaatchirurg beschikbaar is.
Per 5 januari 2015 draaien óók de vijf vaatchirurgen van het Martini Ziekenhuis in Groningen en het WZA bij toerbeurt vaatdienst (WZA één week, MZ twee weken, etc.). Dit model is opgezet in goed overleg met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), de centrale post voor ambulancevervoer en de regionale huisartsen. Op deze manier is de zorg voor patiënten met vaatlijden altijd en overal geborgd.

Wachttijden

Klik hier voor de actuele wachttijden die in het WZA gelden.

 

Wachtlijst in weken

OpnamePolikliniekBehandelingDiagnostiek
Vaatchirurgie
 

Medewerkers

  • Vierhout Bas
  • Vos Bart de
 

Contact

  •  (0592) 32 52 10
  • Afdelingsnummer 51

Bereikbaarheid

werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur