Martijn
Patiënt
Roely Geerts
Verpleegkundige C1
 

Verpleegafdeling C1 (kinderafdeling)

Afdeling C1 is de kinder- en jeugdafdeling van het WZA. Hier worden kinderen en jongeren opgenomen van nul tot achttien jaar. Binnen de afdeling is een aparte zuigelingen-unit.

Kamerindeling

De meeste kinderen verblijven op een tweepersoonskamer. Kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd komen zo veel mogelijk bij elkaar op één kamer. 
Op jongere leeftijd wordt bij het indelen van de kamers geen onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes. Voor oudere kinderen zijn er aparte jongens- en meisjeskamers. Daarbij speelt de voorkeur die kinderen zelf hebben, ook altijd een rol. Naast de tweepersoonskamers zijn er ook zes eenpersoonskamers en er is een aparte kamer met zes bedden voor kinderen die voor een dagopname komen.

Zuigelingen-unit

Onderdeel van de kinder- en jeugdafdeling is de zuigelingen-unit, deze is onderverdeelt in een couveusekamer en twee warmtekamers. De couveusekamer biedt ruimte aan vijf couveuses en de warmtekamers aan vijf wiegen. De zuigelingen-unit is voorzien van moderne bewakingsmonitoren en een camerasysteem (de WZA Baby Watch) waarmee ouders en/of familieleden hun baby thuis via een beveiligde internetverbinding kunnen zien.

Rooming-in

Een ziekenhuisopname is voor de meeste kinderen een ingrijpende ervaring. In het algemeen is een opname voor een kind beter te verwerken als het (één van) zijn ouders bij zich heeft. U bent dan ook van harte welkom om tijdens de opname zolang bij uw kind te blijven als u zelf wilt! Ook 's nachts kunt u bij uw kind blijven. Dit heet 'rooming-in' (lees meer).

Kennismakingsbezoekje aan de afdeling

Om een indruk te krijgen van het reilen en zeilen op de kinder- en jeugdafdeling, kunt u ook van tevoren met uw kind een kennismakingsbezoekje komen brengen. Belt u dan even met de afdeling om een afspraak te maken met de pedagogisch medewerker. Zij kan uw kind (en u) rondleiden en het eventueel dan ook alvast voorbereiden op de operatie of het onderzoek waarvoor hij/zij wordt opgenomen. 

Website voor kinderen en ouders

Op deze WZA-website hebben wij een gedeelte speciaal ingericht voor kinderen en hun ouders. Klik hier.

Smiley

De kinder- en jeugdafdeling van het WZA heeft een Smiley ontvangen van de Vereniging Kind en Ziekenhuis vanwege de uitstekende kindgerichte voorzieningen. Wilt u weten wat de criteria zijn om een Smiley te ontvangen? Klik hier.   Smiley

WZA-Gezondheidswijzer

De WZA-Gezondheidswijzer (onze maandelijkse gezondheidspagina in het Gezinsblad) van december 2010 was gewijd aan bevalling en kraamtijd. Lees meer! (klik hier)

De WZA-Gezondheidswijzer van juni 2011 was gewijd aan de pedagogisch medewerkers op de afdeling C1. Lees meer! (klik hier)