Sandy
Patiënt
 

Medisch maatschappelijk werk

Een opname van uw kind in het ziekenhuis kan ingrijpend en verwarrend zijn. Naast alle emoties kunnen er ook allerlei vragen bij u opkomen: Wat betekent de ziekte van uw kind voor uw gezin? Hoe kunt u de zorg voor uw kind het beste  combineren met uw werk? Hoe zit het met eventuele vergoedingen?

Met dergelijke vragen kunt u terecht bij de afdeling medisch maatschappelijk werk. De medisch maatschappelijk werker kan u begeleiden en praktische adviezen geven. Dit geldt voor de periode waarin uw kind is opgenomen maar ook voor daarna, als uw kind weer thuis is.

Meestal is het zo dat een verpleegkundige of een kinderarts in overleg met u de afdeling medisch maatschappelijk werk inschakelt. Daarnaast kunt u zelf contact opnemen met de afdeling medisch maatschappelijk werk. 
De afdeling medisch maatschappelijk werk is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur op (0592) 32 53 68 .

Vroeg geboren baby of een huilbaby

Als u ouder bent van een vroeg geboren baby (geboren voor de 32e week) of een huilbaby, neemt de afdeling medisch maatschappelijk werk standaard contact met u op voor een kennismakingsgesprek. Samen met u wordt dan bekeken hoe de situatie op dat moment is en of u ondersteuning kunt gebruiken van de afdeling medisch maatschappelijk werk.

De WZA-Gezondheidswijzer (onze maandelijkse gezondheidspagina in het Gezinsblad) van juni 2011 was gewijd aan de afdeling medisch maatschappelijk werk. Lees meer! (klik hier)